شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت مالی ، بورس ، بانک و بیمه

پنل تخصصی صنعت فولاد ایران با مدیریت کیوان جعفری طهرانی تحلیل‌گر ارشد بازارهای بین‌المللی فولاد و سنگ آهن و با حضور امیر علیقلی‌زاده به نمایندگی از وزارت صمت، علیرضا منصوری مدیر صادرات فولاد مبارکه، بهمن تجلی‌زاده مشاور مدیرعامل فولاد خوزستان و امیر کشمیری مدیرعامل شرکت توسعه سنگ‌ آهن مرکزی سام، در روز چهارشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۳ در جریان دومین کنفرانس بین المللی فولاد و مواد اولیه خاورمیانه در دبی برگزار؛ و در آن ضمن ارائه دستاوردهای ایران در صنعت فولاد، به نقش‌آفرینی کشورمان در صنعت فولاد منطقه نیز تاکید شد.

 

 

به گزارش پردازش، مهندس امیر کشمیری، در طی این کنفرانس با حضور سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه صنایع فولادی؛ فرصت‌ها، مزیت‌ها و پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد ایراد را برشمرد.

“تمرکز بر صنعت فولاد ایران:

امروز می‌خواهم بر روی طرح جامع فولاد ایران تمرکز کنم. همان‌طور که در صفحه نمایش نشان داده شده، ما در حال حاضر ظرفیت تولید ۴۵ میلیون تن فولاد داریم و هدف ما رسیدن به ۶۶ میلیون تن تا سال ۲۰۳۲ است. برای دستیابی به این هدف، به ۲۸.۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اضافی نیاز داریم. شرکت‌های فولاد ایرانی می‌توانند ۱۲.۹ میلیارد دلار از این مبلغ را تأمین کنند و این به معنای وجود یک شکاف ۱۵.۹ میلیارد دلاری است که ما مشتاق به پر کردن آن با سرمایه‌گذاری خارجی هستیم. این به معنای نیاز به سرمایه‌گذاری سالانه ۱.۶ میلیارد دلار از شرکت‌های محلی و ۲ میلیارد دلار از سرمایه‌گذاران خارجی یا بازار سهام است. ایران در حال حاضر دانش، تخصص و زیرساخت‌های لازم را دارد.”

وی همچنین اظهار داشت؛ چرا ایران مکان جذابی برای سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد است؟ اولاً، ما یک بازار داخلی قوی و در حال گسترش داریم. ثانیاً، زیرساخت‌های ما از قبل آماده است. ثالثاً، ما هزینه‌های انرژی بسیار پایینی داریم—فقط چند سنت در ازای هر دلار. در نهایت، ما نیروی کار ماهر و با تجربه‌ای داریم که آماده حمایت از سرمایه‌گذاری شماست.

همچنین جذاب‌ترین جنبه سرمایه‌گذاری در ایران این است که شرکت‌های محلی به طور فعال در کنار شما سرمایه‌گذاری می‌کنند. آن‌ها به طور منفعل منتظر نیستند، بلکه در حال حاضر سودهای قابل توجهی را تولید کرده و در زیرساخت‌ها و توسعه خود دوباره سرمایه‌گذاری می‌کنند. این به این معناست که ریسک‌ها و پاداش‌ها مشترک است و شما به پروژه‌ای ملحق می‌شوید که در حال حاضر در حال انجام است. شرکت‌های ایرانی متعهد به پیشرفت صنعت هستند، بنابراین شما وارد پروژه‌ای نمی‌شوید که شرکای محلی فقط منتظر سرمایه‌گذاری خارجی باشند تا کار آغاز شود.

مهندس کشمیری در ادامه مدعوین را دعوت به اقدام به این امرنمود؛ بیایید به اصل این فرصت بپردازیم. این فقط یک سرمایه‌گذاری دیگر نیست؛ این یک شانس نادر است. تصور کنید اگر در سال ۲۰۱۴ یا ۲۰۱۹ در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کرده بودید—قبل از رشد انفجاری آن. نتایج شما اکنون چگونه به نظر می‌رسید؟ این لحظه‌ای است که ما در صنعت فولاد ایران قرار داریم. ما دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان و پیشرو در منطقه خود هستیم، اما بزرگ‌ترین رشد هنوز در پیش است.

ما تقاضای بالا، هزینه‌های انرژی پایین، نیروی کار ماهر و سابقه موفقیت اثبات‌شده داریم. آنچه اکنون نیاز داریم، شرکایی هستند که پتانسیل را شناسایی کرده و آماده رشد با ما باشند. سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد ایران به معنای پیوستن به یک بخش در حال رشد سریع با پتانسیل عظیم است. این فرصت شماست که قبل از دیگران اقدام کنید.

بهمن تجلی زاده مشاور مدیرعامل در امور بازرگانی در این کنفرانس گفت: فولاد خوزستان رهبری فولاد سبز را با تناژ بالای آهن اسفنجی و همچنین احداث نیروگاه خورشیدی در ایران و جهان بر عهده دارد.

تجلی زاده گفت: رشد سالانه تولید فولاد جهان در سال گذشته 1.8 درصد و در ایران 7.6 درصد بود. ایران با تولید 30 تا 31 میلیون تن در 2 سال گذشته رتبه دهم فولادسازان جهان را از آن خود کرد. 24 درصد تولید فولاد جهان در 2023 به صادرات تخصیص یافته است و کل صادرات محصولات فولادی در سال 2023 به میزان 402 میلیون تن بوده که ایران با صادرات 11 میلیون و 900 هزار تن در رده یازدهم و صادرات خالص در رتبه پنجم جهان قرار گرفت.

وی افزود: تولید فولاد ایران بر پایه آهن اسفنجی با 92 درصد کل تولید به سمت فولاد سبز در حرکت است. تولید فولاد ایران با رشد متوسط 8 درصدی سالانه تا سال 2031 به 65.09 میلیون تن خواهد رسید.

تجلی زاده اظهار داشت: فولاد خوزستان سال 2023 به میزان 5.28 میلیون تن آهن اسفنجی تولید کرد که رتبه اول تولیدکنندگان کشور را به خود اختصاص داد.

گفتنی است، 400 نفر از فعالان و صاحب‌نظران حوزه فولاد سراسر جهان در دومین کنفرانس بین‌المللی فولاد و مواد اولیه خاورمیانه حضور داشتند.

همچنین امیر علیقلی‌زاده مدیرکل دفتر صنایع وزارت صمت در این پنل تخصصی صنعت فولاد ایران در کنفرانس بین‌المللی فولاد و مواد اولیه دبی اظهار کرد: هدف‌گذاری ما در تولید فولاد این است که رتبه ۹ جهان را از آن خود کنیم؛ تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۳ به میزان ۳۱ میلیون تن بود که انتظار داریم در سال ۲۰۲۴ این میزان به ۳۵ میلیون تن افزایش یابد.

وی افزود: از شرکت‌های فولاد مبارکه و فولاد خوزستان خواستیم که برای کسری زیرساخت‌ها، نیروگاه‌های برق احداث کنند. فولاد مبارکه در تأمین نیروگاه گازی جنوب کشور نیز برای تولید بریکت گرم و آهن اسفنجی سرمایه‌گذاری خواهد کرد چراکه ۹۲ درصد تولید فولاد ایران بر پایه آهن اسفنجی ست که نیازمند شدید به گاز است. مصرف فولاد در کشور در حال افزایش است و به همین دلیل به تولید بیشتری نیاز داریم.

مدیرکل دفتر صنایع وزارت صمت اضافه کرد: رئیس‌جمهور به دنبال توسعه بالقوه صادرات ایران است و اینجانب به‌نمایندگی از دولت، مشتاقانه از سرمایه‌گذاران ایرانی در سرتاسر جهان دعوت خواهیم کرد که برای سرمایه‌گذاری به ایران بیایند.

منبع اخبار : پردازش – ایراسین – رصد اقتصادی